Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
roladszol

Külföldi munkavállallás, hogy elérjem a célom??!!!!

Huncy · 1 éve
"Egy 20 éves srác kérdezte, - aki most fejezi be az iskolát-, hogy kimenjen-e külföldre munkát vállalni, hogy pénzt tegyen félre és megvalósítsa az álmait? 

Rengeteg ember kimegy külföldre dolgozni. A legtöbben azért mennek ki külföldre, hogy több pénzt keressen, félretegyen, hogy összegyűjtsön valamennyi pénzt, hogy aztán hazajöjjön, és az összegyűjtött pénzt felhasználja, vagy egy vállalkozásra vagy, hogy ingatlant vegyen belőle, vagy befektesse, teljesen mindegy. 

Amikor kimegy az ember külföldre dolgozni, akkor ugye el lehet érni egy jó fizetést, amiből ugye lehet szépen félretenni. De amikor eljön az a pont, hogy összegyűlik az a pénzmennyiség, amit eredetileg terveztem, az az X millió forint, akkor van az, hogy az ember nem szívesen jön haza. Mert nem akarja feladni a biztosat a bizonytalanért. Mert ha nekem van egy fix jövedelmem, ami ugye egész jó jövedelemnek számít, és haza szeretnék jönni..... nos, kevés ember meri meglépni azt, hogy hazajöjjön Magyarországra és kvázi teljesen nulláról kezdi el építeni az életét. 
Az emberben van egy olyan belső ösztön, hogy inkább a biztosat választom, minthogy megpróbáljam a bizonytalant.
Ezért van az, hogy rengeteg ember, aki kimegy külföldre dolgozni, az kint is marad. 

Ez a srác azt kérdezte, hogy neki van egy terve, célja, saját vállalkozást szeretne, céget szeretne építeni. Azt kérdezi, hogy kimenjen-e külföldre, hogy az ott keresett pénzzel beindítsa itthon a vállalkozását. 

Nos, a siker elérése az nem országfüggő. Ugyanis én kint éltem tíz évet, és tudom, hogy emberek tízezerei valamilyen alkalmazotti munkát végeznek, hogy aztán itthon saját vállalkozást indítsanak be az ott megkeresett pénzből.

A probléma az, hogy ehhez nincs meg a megfelelő gondolkodás. A megfelelő gondolkodás nélkül nem fogja tudni elérni az illető azt, amit szeretne, nem lesz igazán sikeres. Mert amíg nincs meg a vállalkozói gondolkodás, az üzleti szemlélet, addig ő csak egy alkalmazott lesz. Amivel persze semmi baj, csak neki nem ez a célja. 

Ennek a szemléletnek a kialakítása nem országfüggő. Ha viszont kialakítod ezt az üzleti szemléletet, akkor Magyarországon is sikeres tudsz lenni. 

Egyébként rengetegen dolgoznak külföldön minimálbérért. Annak reményében mennek ki, hogy ott majd mennyi pénzt fognak kereseni, milyen klassz vállalkozásokat fognak csinálni. A gond csak az, hogy vállalkozó szemlélet nélkül nem fognak tudni sikereket elérni. Ezért van az, hogy sokan nem is igazán érnek el nagy sikereket. Hazajönnek 10-15 év múlva és igazán nagy dolgot nem is tudtak elérni. 

Szóval, vegyünk egy példát. Ez a srác kimegy dolgozni, összeszed mondjuk 10 millió forintot x idő alatt és hazajön, hogy beindítson egy vállalkozást. 
Kimarad az a lépcsőfok, hogy ő megtanulja, hogy hogyan kell vállalkozni, kimarad, hogy kialakítsa a megfelelő üzleti gondolkodást: Hogy tudja azt, hogy minden tettének következménye lesz, hogy egyedül csakis ő lesz felelős azért, hogy mennyi pénzt fog keresni, hogy minden egyes döntésért ő lesz a felelős.  Egyszerűen nincs meg az a felelőségtudat!

Nézzük a másik verziót: Nem megy ki külföldre, hanem elkezd tanulni, mégpedig úgy, hogy elkezd szemináriumokra járni, elkezd olyan emberekkel beszélni, akik már sikeres vállalkozók. Elkezdi építeni a kapcsolatait, elkezd tanácsot kérni másoktól, akkor ki fogja alakítani az üzlethez, a vállalkozáshoz szükséges gondolkodást, és vállalkozó lesz belőle, függetlenül attól, hogy van-e pénze vagy nincs. 

Alakítsd ki a megfelelő tudást, és ha hozzá megvan benned az a fajta magabiztosság és önbizalom, hogy te fel tudj építeni egy sikeres vállalkozást, akkor meg fogod látni a lehetőségeket!  Kezdj el olvasni, tanulni (de nem az iskolapadban!), kezdd el fejleszteni magad! Találkozz sikeres emberekkel!"

B.Péter


Hogyan tovább? Vannak álmaid és céljaid? Szeretnéd őket megvalósítani? 
Írj nekünk! Talán tudunk segíteni! :) 

goemerald17@gmail.com
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Huncy
Tudtad, hogy bármit elérhetsz, amire csak vágysz?! Van egy eszköz, amivel az álmaid, a vágyaid kézelfoghatóak és valóságosak lehetnek! Mert nagyobb lehetsz, mint az élet, nagyobb, mint a világ! Megélheti minden nő és férfi, lány és fiú reményeit és álmát! Tanuld meg amit kell és szállj be te is!! :) Itt a világ a lábaid előtt, az ajtók nyitva állnak!